Kun sairastut äkillisesti

Opiskelijan ei pidä tulla kouluun jos hänellä on sairastumiseen viittaavia oireita aamulla kouluun lähtiessä. 

Äkillisissä, lyhytaikaisissa sairauksissa voit olla omalla/huoltajan ilmoituksella 1-3 päivää pois opiskelupaikalta. Ole sairastuessasi heti yhteydessä omaopettajaasi. Yhteydessä voi olla myös opiskeluterveydenhuoltoon p. 044 4970218 /terveydenhoitaja. Omaopettaja voi jatkaa opiskelijan/huoltajan tekemään omailmoitukseen perustuvaa poissaololupaa 1 - 2 päivän jaksoissa 10 kalenteripäivään saakka. Koululla on kuitenkin aina oikeus vaatia lääkärintodistus poissaolon perusteesta.

Mikäli sairastut kesken koulu/työpäivän, ilmoita siitä omaopettajalle/terveydenhoitajalle. Myös asuntolasta tulee lähteä  kotiin mahdollisimman pian jotta ei tartuttaisi muita opiskelijoita. Ilmoitathan sairastumisestasi myös asuntolan henkilökunnalle p. 0404803220 /asuntolaohjaaja tai 040 6550998 /kasvatusohjaaja.

Mikäli sinulla on hengitystieinfektio-oireita (nuha, yskä, kuume) ole yhteydessä omaan terveyskeskukseen/hyvinvointikeskukseen ja varaa aika koronanäytteenottoon. Sairauslomatodistuksen saat omasta hyvinvointikeskuksesta.

lltaisin ja viikonloppuisin terveysasemat ovat kiinni. Oulun yliopistollisen sairaalan yhteispäivystys on auki 24/7. Soita puhelinneuvontaan 116117 aina ennen yhteispäivystykseen hakeutumista. Puhelimeen vastaa sairaanhoitaja, joka arvioi, onko vamma tai vaiva sellainen, että se on hoidettava kiireellisesti päivystyksessä, sekä antaa tarvittaessa hoito- ja toimintaohjeet.