Virallinen tutkintotodistus on jatkossa sähköinen

OSAOsta valmistuva saa virallisen tutkintotodistuksensa jatkossa sähköisenä.

Sähköinen tutkintotodistus on luotettava, tietoturvallinen ja ekologinen. Lisäksi se on helppo liittää työhakemuksen tai jatko-opiskelupaikan hakemuksen liitteeksi. Sähköinen tutkintotodistus on jo käytössä useissa oppilaitoksissa.  

Sähköinen todistus toimitetaan suoritetuista tutkinnoista ja tutkinnon osista liitteineen 

– Sähköinen tutkintotodistus lisää tutkintotodistuksen luotettavuutta, nopeuttaa todistuksen saamista sekä helpottaa sen säilyttämistä, kertoo OSAOn vararehtori Raija Näppä.  

Todistuksen voi lähettää sellaisenaan esimerkiksi viranomaisille tai työhakemuksen liitteenä, sillä sähköinen todistus ei vaadi erikseen oikeaksi todistamista. Työnantaja tai viranomainen voivat koska tahansa tarkistaa todistuksen aitouden ja muuttumattomuuden Visma Sign -palvelussa. 

Sähköisen todistuksen toimittaminen 

Todistus lähetetään opiskelijalle sähköpostilla salattuna viestinä heti valmistumisen jälkeen.  

Sähköisen tutkintotodistuksen voi halutessaan myös tulostaa, mutta tutkintotodistus on virallinen vain sähköisessä muodossa.  

Sähköisen tutkintotodistuksen lisäksi opiskelijat saavat tutkintotodistuksesta paperisen kopion. Kopio ei kuitenkaan ole virallinen tutkintotodistus. Kopio jaetaan edelleen OSAOn kansiossa, jonka kanssa voi ottaa valmistujaiskuvia ja laittaa todistuksen näytille esimerkiksi omissa valmistujaisjuhlissa. 

Katso ohjeet sähköisen todistuksen käsittelemisestä verkkosivuiltamme osoitteesta osao.fi/tutkintotodistus

 

Lisätietoja:  

Suunnittelupäällikkö Matti Leskelä, p. 050 5645 472, [email protected]